Author Topic: proprioceptie en mobiliteit  (Read 116 times)

xiaoxiangyu

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1244
    • View Profile
proprioceptie en mobiliteit
« on: September 13, 2017, 11:35:22 AM »
Chuck Taylor All-Stars van Converse genoemd naar een beroemde basketbalster, is een van de meest succesvolle verkoop van basketbalschoenen in de geschiedenis. Toevallig, volgens de EliteFTS-oprichter en krachtcoach Dave Tate in zijn artikel 'Squat 900 Pounds', zijn de platte zolen en de stevige zijconstructie (waar de twee buitenschoenflappen aan de zool voldoen) sterk genoeg om uit te duwen zonder te rollen over de zool of de schoen Nike Cortez Dames scheuren. Hoepels opzij, deze platzolen schoenen zijn bekend om goed te werken voor een verscheidenheid Nike Roshe Run Womens aan liften, waaronder brede houding of lage bar squats, deadlifts en Pendlay rijen.

Als de schoen past: Greatist Expert, trainingskonsultant en powerlifter Jordan Syatt beveelt de hoge topstijl aan in deze schoenen aan, omdat ze lijken meer ondersteuning te geven bij de enkels. Dit kan handig zijn bij het verspreiden van de vloer tijdens het haken of dodelen. Bonus: Bij $ 50- $ 55 een pop, is er geen bankbreuk voor een paar van deze oude schoolverlies.

Gewichtheffen schoenen kunnen, zoals de naam al doet vermoeden, een solide keuze zijn voor individuen die van plan zijn om meestal lift in de Olympische stijl te gebruiken (denk aan: high bar squats, power cleans, jerks, snatches, front squats en overhead squats). Olympische schoenen Asics Gel Lyte 3 Mujer hebben een .5-1 inch verhoogde houten of kunststof composiet zool met een rubberen bodem Nike Air Max 90 Dames om te voorkomen dat het glijden. De verhoogde hiel maakt het gemakkelijker om meer diepte te bereiken terwijl de borst in deze liften wordt gehouden door de heupen verder te bewegen tijdens de beweging. Sommige liften, zoals dakliften en bochten over rijen, kunnen moeilijker zijn om te presteren terwijl ze in de vooroverliggende leuning staan, omdat de lifter te ver voor de balk staat.

Als de schoen past: aangezien gewichtsheffen schoenen alleen worden gebruikt bij specifieke liften, bij $ 79- $ 200 (of meer) per paar, zijn ze mogelijk niet voor de gemiddelde lifter kosteneffectief. Greatist Expert en fitness- en prestatiecoach Matt McGorry zegt dat de gespecialiseerde schoenen alleen de investering waard zijn "als je met maximale belastingen traint, [of als] Olympische lift is een groot deel van je programmering." Nog steeds Nike Free Rn Flyknit Mujer blijkt uit nieuw onderzoek dat ze kunnen voordelig zijn voor even gemiddelde gymgasten. In een studie die gewichtheffen schoenen aan lopende schoenen vergelijkt tijdens de rugploeg, kunnen onderzoekers die gevonden zijn dat gewichtheffen schoenen een voordeel bieden voor degenen die lastig zijn voor een voorwaartse romp tijdens deze bepaalde lift.

Soms kunnen de voeten een beetje "vrije" tijd gebruiken. De menselijke voet heeft 26 botten, 33 gewrichten en meer dan 100 spieren, ligamenten en pezen die samenwerken om je lichaam gebalanceerd en mobiel te houden. Stoot ze de hele dag in de schoenen, en de juiste voetmeganica kan soms wankelen.

Atletisch adviseur en sterktekenner Martin Rooney staat bekend als de 'barefoot training guy' omdat hij veel van zijn atleten schoenloos maakt tijdens specifieke oefeningen en oefeningen. Rooney gelooft wanneer de voet proprioceptie en mobiliteit direct verband houdt met andere atletische vaardigheden zoals hardlopen en snijden.

De fijne (voet) print: Degenen die lijden aan slechte voet- en / of enkel flexibiliteit, kunnen het ongemakkelijk vinden om naakt te gaan. Raadpleeg eerst eerst een ervaren medisch professional voordat u de schoppen besluit Als je de go-ahead krijgt, moet je het langzaam leren met blote voeten trainen. Begin met lichaamsbewegingen, blote voeten, zoals lunges en squats, voordat u een lading invoert. En voor die training in commerci?le sportscholen: Vraag toestemming voor het verwijderen van die schoenen. Sommige sportscholen verbieden kaalvoetstraining voor sanitaire en / of veiligheidsdoeleinden. Zelfs de zwaarste voeten kunnen het effect van een 45-pond plaat niet weerstaan ??wanneer het valt.