Author Topic: Sommige hardlopers  (Read 79 times)

sweet

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 413
    • View Profile
Sommige hardlopers
« on: December 14, 2017, 05:00:17 AM »
Historisch gezien heeft het grootste deel van hardloopschoenen een hakverlies van 10 millimeter gehad. Craig Payne, op zijn blog Run Research Junkie, stelt dat er geen onderzoek, theorie?n, argumenten of beweegredenen bestaan ??waarom 10 millimeter de standaard was. Hij schrijft dat het gewoon lijkt te zijn waar de meeste lopers zich comfortabel voelen. Alle grote schoenenfabrikanten ontwerpen schoenen met een val van 10 millimeter. Craig schrijft dat hij geen algemene aanbevelingen kon vinden voor de beste hieldaling voor hardlopers. (1)

Met de komst en popularisering van minimalistische schoenen is de term 'zero drop' een onderdeel geworden van het vocabulaire voor hardloopschoenen. Er bestaNike Air Max 90 Mujerat echter geen onderzoek om tNike Air Max 2016 Damese bewijzen dat een zero-dropschoen superieur is aan een meer traditionele schoen met een val van 10 millimeter. De reden voor zero-drop schoenen van fabrikanten is dat de zero-drop schoenen een meer 'natuurlijke' looptechniek faciliteren - dat wil zeggen, weg van een hiel-staking. De aanname is dat 10-millimeter drop-hardloopschoenen een hiel-opvallende loopvorm mogelijk maken.


Iedereen die echter lopers heeft waargenomen die een dropdown-schoen met of zonder valhoogte van 10 millimeter dragen, zal herkennen dat het nog steeds mogelijk is om met de hiel in een conventionele schoen of een minimalistische schoen te hakken. Dit maakt de beweringen van enkele minimalistische schoenenfabrikanten dat lopers naar een hele of halve voet staking schuiven als ze in minimalistische schoenen als twijfelachtig worden Nike Roshe Run Damen Schwarzuitgevoerd.

Dus hoe selecteer je de juiste hieldruppel of hoogte voor je volgende loopschoenenaankoop? De ideale hieldaling is runner-specifiek. Er is geen 'one size fits all'! Er is geen overtuigend onderzoek dat ofwel een zero-drop of 10-millimeter drop-schoen laat zien als superieur voor zowel hardloopprestaties als blessure minimalisatie. Daarom stel ik voor om, net als bij mijn aanbeveling voor het selecteren van de stapelhoogte van de schoen, te experimenteren met verschillende hellingshoogten.

Sommige hardlopers doen het beter in een schoen zonder valdemping, terwijl anderen beter presteren in een 10 millimeter dropschoen. Zodra je ontdekt wat het beste voelt, kun je eenvoudigweg vasthouden aan wat 'goed voelt' voor jou. Zoals Craig Payne citeert, is er geen systematische ideale hoogte, maar eerder eeNike Air Max 90 Womensn onderwerpspecifieke idealAsics Gel Quantum 360 Femmee hoogte. Om uw individuele beste hakafgifte te vinden, moet u experimenteren met verschillende hakken met schoenen.